0533 197 48 83
Patara Antik Kenti ve Patara Plajı
Patara Plajı,  12 km'lik kıyı şeridi ile Hatay-Samandağı Plajı'ndan sonra Türkiye'nin en uzun ikinci kumsalı olarak biliniyor. Kaş'a yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Gelemiş köyü sınırları içinde yer alan plaj, nesli tükenmekte olan Caretta-caretta kaplumbağalarının üreme alanı olarak da biliniyor. 
/ Blog — Patara Antik Kenti ve Patara Plajı

Patara Plajı

Patara plajı, birkaç kilometrelik temiz kumsalı ile bölgedeki deniz turizmine önemli katkı sağlamaya devam ediyor. Sahilde kumları hareket ettiren rüzgarın yarattığı büyük kumullar, manzara fonunda eşsiz fotoğraflar sunuyor. Caretta carettalar belirli zamanlarda yumurtladıkları için sahilde bazı önlemler alınmıştır.Plajın bazı bölümleri kaplumbağalara ayrılmış, bazı yerlerde ise kumların üzerine şemsiye konulması yasak. Sahilde kaplumbağalara ve yumurtalara zarar vermemek için  çok dikkatli olmalısınız. Turkuaz  denizi temiz ve  sığ olduğu için çocuklu aileler için idealdir. Türkiye'de ekolojik tatil kavramını yaygınlaştıran plaj, sadece Türkleri değil dünyanın dört bir yanından gelen turistleri de büyülüyor. 

Patara Plajı

Patara Antik Kenti 


Plaj adını 1.Likya uygarlığının en önemli eserlerinin görülebileceği 5 kilometre uzaklıktaki muhteşem Patara antik kentinden aldı. Likya uygarlığının en eski ve en önemli şehirlerinden biri olan Patara'nın tarihi M.Ö. 5. yüzyıla kadar uzanıyor. M.Ö. Orta Çağ'da önemini kaybetmemiş ve Türklerin gelişiyle modern zamanlara ulaşmıştır. 

Ksantos Vadisi'nin güneybatı ucunda Fethiye ile Kalkan arasında yer alan Patara, Doğucasar Akropolis Duvarı ile Alakur Tepe'nin batı yüzü arasında, güneyde  Kurşunlutepe ile Limanağzı ile Kısık Geçidi arasında 10 km2'lik bir alanı kaplamaktadır. Kuzey'den sonra. Xanthos’tan denize açılabilen tek nokta olması nedeniyle tarih boyunca önemini yitirmemiş ve ele geçirilmeye çalışılmış. Likya ve Helenistik dönemlerde adı “Patara” olan kentin, Arap kaynaklarında “Batara” olarak geçtiği görülüyor. 

Antik kentin girişinde görkemli ve iyi korunmuş Roma Zafer Takı bulunuyor. İ.S 100’lü yıllarda yapılan Tak’ın batısındaki tepenin yamaçlarında Likya tipi lahitlerin yer aldığı bir mezarlık uzanıyor.Ayrıca Vespasian Hamamı, Korinth Tapınağı, ana cadde, liman ve tahıl ambarı günümüze kadar gelebilmiştir. Patara'nın arkeolojik değerinin yanı sıra  mitolojik  bir değeri daha vardır. Anadolu'da çok kıymetli olan Artemis ve Apollon'un hikayesinin burada başladığı söylenir. 

Patara Antik Kenti 

Kalkan Plajı D400 karayolu üzerinden 15 km uzaklıktadır. Kaş'a 45 km, Fethiye'ye 81 km ve Antalya'ya 376 km uzaklıkta bulunan Patara Plajı'na özel araç ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir.Kendi aracı olmayanlar, Fethiye ve Kaş'ı Ovaköy'e bağlayan otobüslerden inerek yaklaşık 3,5 kilometrelik  yürüyüş parkurunun sonunda bulunan plaja ulaşabilirler. Yeme-içme sorunu yaşayan 
kişi kendini iyi hissedebilir. Patara Plajı'nda yeme-içme için birçok alternatif bulunuyor. 

Patara plajının bulunduğu Gelemiş köyünde çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Pide, köyün en sevilen yemeğidir.Yakınlarda birçok pide restoranı var. Denizin tadını çıkarmak ve Patara'nın muhteşem tarihine tanıklık etmek için Gelemiş Köyü'nü tatil rotanıza  ekleyebilir, enfes pide küplerini tadabilirsiniz.

S.S.S

Vakıfbank'a ödeme yapabilirsiniz. Başka banka için iletişime geçiniz

Öncelikle Kredi Kartınızın internet alışverişine açık olduğundan emin olunuz. Kredi kartı bilgilerinin (kart numarası, güvenlik kodu, son kullanma tarihi) güncel ve hatasız olması, kartın Visa, Master Card  olması, kullanılabilir limitin yeterli olması, kartın internet üzerinden alışveriş yapmaya izinli olması ve 3D Secure ile yetkilendirilmiş olması gerekmektedir.Satın alma sırasında gerekli koşulları tam olarak sağlanan ödeme yöntemi, internet bağlantısında da bir problem yaşanmadıysa, işleminizin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi beklenmektedir.Sorunun devam etmesi durumunda bankanızla veya tarafımız ile iletişime geçmenizi rica ederiz.
Web Sitemiz 128 Megabit SSL Güvenlik Sertifikası ve 3D Ödeme Sistemi kullanmaktadır bu sayede güvenli bir şekilde kredi kartınız ile işlem sağlayabilirsiniz.
Havale ile Ödeme: Tarafınıza iletilen Banka hesap bilgilerimize ön ödeme (%35) tutarını Havale/EFT yöntemi ile yapabilirsiniz.Kredi Kartı ile Ödeme: Web sitemiz üzerinden Rezervasyon işleminize devam ederek kredi kartı ile ödeme seçeneğini tercih etmenizin hemen ardından (%35) işleminizi tamamlamış olacaksınız.Nakit Ödeme: Konaklama bedelinizin kalan tutarı villanıza giriş yaptığınız gün nakit olarak tahsil edilmektedir.