0533 197 48 83
Cennet Fethiye
Doğanın güzelliğini tarihi zenginliklerle birleştiren düşler şehri Fethiye... Deniz, orman, nehir, dağ, kanyon... Her yönüyle mükemmel olan şehir, birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Her köşesinde başka bir medeniyetin  izleri var.Doğal güzelliği ile gözleri kamaştırır. Orman, deniz ve bozulmamış doğa arasında mavinin bin bir tonuyla görsel bir şölen sunuyor. Harika bir plaj ve plajlar...
/ Blog — Cennet Fethiye

Fethiye yaz aylarında önemli bir turizm beldesidir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır. Farklı tatil seçenekleri ile kapıları ziyaretçilerine her zaman açıktır. Plaj turizminin yanı sıra kamp turizmi için de önemli yerler bulunmaktadır. Fethiye'ye gelen asla pişman olmaz.Kasabaya gelenler bile dönmeyi kabul eder. Fethiye adeta Türkiye'nin cennetidir... 

Fethiye Muğla'nın 13 ilçesinden biridir ve en büyüğüdür. Yaklaşık  160.000 nüfusu vardır. Yazın ise bu sayı bir milyona yaklaşıyor.Ege ile Akdeniz'i birbirine bağlayan Fethiye; Ege'nin Akdeniz'e kıyısı olan bir bölgesidir. Fethiye'de Akdeniz iklimi belirgindir. Akdeniz iklimini en iyi yansıtan birçok bitkiyi Fethiye'de görebilirsiniz. 


Fethiye nerede? 


Doğuda Antalya, kuzeyde Denizli, batıda ve güneyde Akdeniz ile çevrilidir.Tarihçe ;

Fethiye MÖ 3000 yıllarına kadar uzandığı tahmin edilmektedir. bulundu. Kurulduğu yer olarak Telmessos antik kentidir. Fethiye, Bergama Krallığı, Roma, Bizans İmparatorluğu, Menteşeoğulları ve son olarak da Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğine girmiştir. Kentin eski adı Megri'dir. Yunanca'da uzak diyar anlamına gelir.Cumhuriyetin ilanı ile adı Fethiye olarak değiştirilmiştir. Fethiye, adını Cumhuriyet'in ilk Şehit pilotu olan Fethi Bey'den almıştır. 

Fethiye'ye nasıl gidilir? 


Daha uzaktan gelenler için ise en yakın Fethiye hava alanı 40 kilometre uzaklıkta. Dalaman Havalimanı, Fethiye'ye gelen ziyaretçiler için hizmet veriyor ve otobüsü tercih edenler için Fethiye'ye birçok otobüs bağlantısı var.

Fethiye'de Ne Yenir?

 
Fethiye'de konaklamanızın keyfini çıkarırken yöresel lezzetlerle dolu bir ziyafet sizi bekliyor. Yemek, doğa ve tarih konusunda oldukça çekingen... Fethiye'de Ne Yenir? 

Babadağ keşkeği: Fethiye'nin en meşhur yemeği, yemeden Fethiye'ye gelemezsiniz. Bu pastayı başkalarıyla karıştırmayın.Bolca lezzet, pul biber ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz. Babadağ Keşkek diğer keşkeklerden farklıdır. Pankek yapımında kuzu eti kullanılmaktadır. Bu pastaya ayrı bir tat verir. 

Pastane teknesi: Tepsi kadar büyük, peynir ve çay ile mükemmel.Bu pastayı Fethiye'de birçok yerde yiyebilirsiniz. 

Ölemeç Çorbası: Fethin önemli çorbaları arasında farklı bir lezzet denemenizi öneririz. 

Kızarmış Güveç: Fethiye'nin en sevilen otu. Zeytinyağında kızartıp içine yumurta kırabilirsiniz. Tadı güzel oluyor, dilerseniz yoğurtla yiyebilirsiniz, size kalmış.

Çiriş otu ve sarı ot kavurması: Fethiye'de fazla talep edilen önemli yiyecekleri arasında en başlarda geliyor. Farklı lezzetleri tatmak damak zevkinize zenginlik katacaktır. Bunun yanında zeytinyağlılar, çığırtma, patlıcanlı ve domatesli bulgur pilavı da Fethiye’nin önemli yemekleri arasında. Deniz ürünleri içinde oldukça fazla restoranlar mevcut. 

 


Fethiye'de Gezilecek Yerler
 

Ölüdeniz 

Mükemmel deniz ve plajı ile göz dolduruyor, Ölüdeniz yaz döneminde oldukça kalabalık... Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Ölüdeniz'de başka bir ülkede olmak düşünülebilir. Fethiye denilince akla ilk Ölüdeniz gelir.Ülkemizin en işlek turizm merkezlerinden biridir. Uzun kumsal, masmavi deniz sizi kucakladı. Ölüdeniz, yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ödüllü bir kumsala sahiptir. Sahilde deniz keyfi yaparken yamaç paraşütü uçuşu ile Ölüdeniz ve Fethiye'yi yukarıdan görün. Yükseklik ve uçmaktan korkmuyorsanız mutlaka yamaç paraşütünü  denemelisiniz.Hayatınıza biraz heyecan katmaktan zarar gelmez. 

Ölüdeniz



Çalış Plajı 

Deniz tutkunlarını dört kilometrelik bir kumsal bekliyor, birçok yabancı Çalış Plajı'na yerleşiyor. Bu sahile yakın bir yere yerleştiler. İngiltere'nin favori plajı... Sahilde gün batımını izlemek bir başka güzellik, doyumsuz bir zevk...

Çalış Plajı 



Kelebekler Vadisi 

Kelebekler Vadisi, Babadağ'ın eteğinde yer almaktadır. Vadi kelebekleriyle ünlü ve adını onlardan alıyor. Burada 80 farklı  kelebek türü yaşıyor. Kelebekleri her zaman göremezsin. Şanslıysanız, bazılarını görebilirsiniz.Vadi, denizi ve körfezi ile kendine has bir karaktere sahiptir... Kıyıdan denize girerek, vadiyi keşfetmenin ve derinlere doğru yelken açmanın doyumsuz zevkini sunar. Kelebekler Vadisi'nde kelebeklere zarar vermemek için bazen vadiye girmek yasak.Vadide  endemik türler de bulunmaktadır. Turistler orada kamp yapabilir. Kelebekler Vadisi'ne Ölüdeniz'den tekne ile kolayca ulaşılabilir. 

Kelebekler Vadisi 



Journal Kanyonlar ve Saklıkent  

Saklıkent ve günlük kanyonların ünü Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Fethiye'nin simgesi haline gelmiştir.Saklıkent Kanyonu'nda günübirlik yürüyüş yapabilirsiniz. Doğa yürüyüşleri çok popülerdir ve gruplar halinde yapılır. Dilerseniz bu gruplara katılabilirsiniz. Burada vakit geçirmek harika, donmuş dereler akıyor, yollar köprülerle kaplı.... Fotoğraf makinenizi getirmeyin, harika fotoğraflar çekeceksiniz. 

Journal Kanyonlar ve Saklıkent  



Likya Yolu ve Kral Mezarları 

Fethiye doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi güzellikleriyle de göz dolduruyor. Bir an için doğal güzellikten kaçış. 

Tarih severler Likya Yolu'na gelin... Britanya Kolumbiyası Likya'daki tarihi ticaret yolu. Bu ticaret yolu, Likyalılar tarafından yoğun bir ticaret merkezi olarak inşa edilmiştir.Fethiye'nin köklü geçmişini ön plana çıkarıyor. Bu ticaret yolunun varlığı şehrin Hz. İsa'dan önce  çok önemli bir yere sahip olduğunu kanıtlamaktadır. Likya Yolu boyunca yürürken farklı şekillerde ilginç kaya mezarları da göreceksiniz. Kral Mezarları arasında farklı bir zaman aralığına gireceksiniz. Likya'da trekking yapılabilir.Tarihi geziler de bir seçenek, böyle bir fırsat ancak Fethiye'de bulunabilir. Bu tarihi rotayı merak edenler Likya Yolu Keşfi yazımızı okuyabilirler. 

Likya Yolu ve Kral Mezarları 



Dalaman Çayı Rafting 

 Dalaman Çayı Rafting için ayrı bir eğlence, her sene rafting severler geliyor. Dalaman Çayı, tatilinizi daha heyecanlı hale getirmek için  harika bir seçenek. Dalaman Çayı, adrenalin tutkunlarını Fethiye'de buluşturuyor. Uzun bir rafting gezisi... Duygularınızı doldurmak için iyi bir eğlence aracı. Rafting, teknenin düşmesi, alabora olması gibi olumsuz durumlara yol açabilmektedir. Yüzme bilmeyenler için tavsiye edilmez, Bilginize.

Dalaman Çayı Rafting 



Cennet Koyu ve Katrancı  

Cennet Koyu (Balartı Koyu) mutlaka görülmesi gereken tarifsiz bir güzellik. Kelimeler gerçekten yeterli değil. Bir yanda yemyeşil ormanı, hemen altında bembeyaz kumsalı ve masmavi denizi ile ziyaretçilerini büyüler…. Başka ne istersin? Birçok turist Fethiye'de bu güzelliklere hayran kaldığı için ülkemize yerleşiyor.Fethiye'deki İngiliz ve Alman turistler artık Fethiyeli. Okaliptüs ağaçlarından oluşan Katrancı Tabiat Parkı'nı da unutmayın. Mobil evler ve karavanlar için ideal konum. Her yıl onlarca  karavan tutkununun uğrak noktasıdır.. 

Cennet Koyu ve Katrancı  



Telmessos Antik Kenti 

Fethiye, zengin kültürel mirasıyla ön plana çıkıyor. Kültürel zenginlik  de Ölüdeniz'de öne çıkıyor. Dünyanın görmediği devasa kültürler bir araya geliyor: Bergama, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu. Birçoğu önemli eserler bıraktı.Bu eserlerden biri de çok sayıda turistin ziyaret ettiği bir antik kent olan Telmessos  antik kentidir. Orası gerçekten farklı bir yer. Antik kent, farklı tarzdaki yapılarıyla tarih meraklılarını bekliyor.  Telmessos, mimari yapısıyla diğer antik kentlerden farklıdır. Yüksek kayaların oyulmasıyla keşfedilen Telmessos antik kenti, Fethiye'nin zodyak sembollerinden biri haline geldi.

Telmessos Antik Kenti 



Fethiye Kalesi 

 Fethiye Kalesi, Fethiye'nin başlıca simge yapılarından biridir. Kalenin ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Çeşitli söylentiler var ama kesin bir tarih yok. XV. yüzyılda Rodos Şövalyeleri tarafından.o da restore edildi. 

Fethiye Kalesi 



Fethiye Böğürtleni 

Türkiye'de en iyi böğürtlen nerede bulunur diye sorarsanız, cevabını Ege bölgesinde alırsınız. Bu  bir tahmin olabilir. Ama Ege'de bu varsayımı kanıtlayan çok güzel koylar ve koylar var. Ege bölgesindeki bu güzel koy ve koyların birçoğu Muğla ilinde bulunmaktadır.Muğla'nın birçok ilçesi böyle bir doğa harikası  olan Fethiye'dir. Fethiye'de deniz keyfi yapabileceğiniz, denize girebileceğiniz o kadar çok koy var ki inanın saymakla bitmez. Bu koylardan bazıları Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Gemile Koyu (Gemile Adası), Kıdrak Koyu, Katrancı Koyu, Soğuk Su Koyu, Belcekız Plajı'dır. Hepiniz çok hoşsunuz. 

Fethiye Böğürtleni 



Fethiye, kültürel ve doğal zenginlikleri ile dünyaca ünlü bir şehir haline gelmiş, her bakımdan eşsiz bir şehirdir.Tatil planlarken ilk sıraya Fethiye'yi koyun. Pişman olmayacaksınız, tatile gitmeden Fethiye'yi görün. 

Fethiye tatil planını kişiselleştirmek isteyenler için, Fethiye'de nerede kalınır diyenleri harika bir tatil bekliyor.

SONRAKİ

Fethiye Saklıkent Kanyonu

S.S.S

Vakıfbank'a ödeme yapabilirsiniz. Başka banka için iletişime geçiniz

Öncelikle Kredi Kartınızın internet alışverişine açık olduğundan emin olunuz. Kredi kartı bilgilerinin (kart numarası, güvenlik kodu, son kullanma tarihi) güncel ve hatasız olması, kartın Visa, Master Card  olması, kullanılabilir limitin yeterli olması, kartın internet üzerinden alışveriş yapmaya izinli olması ve 3D Secure ile yetkilendirilmiş olması gerekmektedir.Satın alma sırasında gerekli koşulları tam olarak sağlanan ödeme yöntemi, internet bağlantısında da bir problem yaşanmadıysa, işleminizin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi beklenmektedir.Sorunun devam etmesi durumunda bankanızla veya tarafımız ile iletişime geçmenizi rica ederiz.
Web Sitemiz 128 Megabit SSL Güvenlik Sertifikası ve 3D Ödeme Sistemi kullanmaktadır bu sayede güvenli bir şekilde kredi kartınız ile işlem sağlayabilirsiniz.
Havale ile Ödeme: Tarafınıza iletilen Banka hesap bilgilerimize ön ödeme (%35) tutarını Havale/EFT yöntemi ile yapabilirsiniz.Kredi Kartı ile Ödeme: Web sitemiz üzerinden Rezervasyon işleminize devam ederek kredi kartı ile ödeme seçeneğini tercih etmenizin hemen ardından (%35) işleminizi tamamlamış olacaksınız.Nakit Ödeme: Konaklama bedelinizin kalan tutarı villanıza giriş yaptığınız gün nakit olarak tahsil edilmektedir.